Isoleren van polybeton

Belang van goed isoleren van vloeren met polybeton

Tegenwoordig is heet cruciaal dat uw huis goed geïsoleerd is of anders wordt. Je kunt hierbij denken aan het isoleren van de (spouw)muren, dakisolatie en vloerisolatie. Met name vloerisolatie, hoewel erg voordelig door de premies van de overheid die hiervoor gelden, wordt nogal eens vergeten door huiseigenaren. Toch is het van belang om zowel keramische vloeren als gepolierde betonvloeren goed te isoleren. Op die manier kan een aanzienlijke hoeveelheid energieverlies voorkomen worden en er daarnaast flink bespaard worden! Maar welke pluspunten heeft het isoleren van een vloer met polybeton precies? En wat kost het isoleren van polybeton gemiddeld?

Pluspunten van het isoleren van een polybeton vloer

opbouw betonvloer isolatie

Als je kiest voor het isoleren van polybeton vloeren, profiteer je van een flink aantal pluspunten. Isolatie van betonvloeren is om de volgende redenen een slimme en lonende investering:

  • Gepolierde betonvloeren die goed geïsoleerd zijn, leveren een interessante korting op de energierekening op omdat de warmte in huis veel beter vastgehouden wordt.
  • Er zijn in België meerdere premies en subsidies verkrijgbaar voor wie kiest voor isolatie van de betonvloer.
  • Wie zijn polybeton vloer goed isoleert, schept een veel gezonder en aangenamer woonklimaat. Dit betekent: geen vochtoverlast, een betere luchtvochtigheid in huis, het verdwijnen van schimmelvorming en stof.
  • Het isoleren van de betonvloer betekent dat er een einde komt aan tocht bij de vloerpas.
  • Beschikt je over een privéhuis dat ouder is dan tien jaar? Dan profiteer je als extra van het gunstige btw-tarief van 6% op isolatiewerken.
  • Het goed isoleren van de polybeton vloer betekent dat het in de zomer in jouw huis koeler blijft dan zonder isolatie.

Hoeveel kost isolatie van polybeton?

Isoleren van polybeton gebeurt doorgaans met pur of met isolatieplaten. Je kunt hierbij uitgaan van kosten die ongeveer 20 euro per vierkante meter geïsoleerd beton bedragen. Dat valt mee, helemaal gezien het feit dat er ook premies en kortingen gelden voor de isolatie van polybeton. Kies daarom ook voor de pluspunten van het isoleren van jouw betonvloer!

betonvloer uitzettingsvoegen

Neem contact op met Fornax Concrete

Neem nu contact op met Fornax Concrete, dé expert in België als het aankomt op effectieve en voordelige isolatie van betonvloeren in alle soorten en maten. Natuurlijk kun je bij ons een vrijblijvende prijsopgave aanvragen, of - bij vragen - contact opnemen met onze professionele klantenservice. Dan zorgen wij ervoor dat jij er straks weer heerlijk warmpjes en relaxed bijzit.

Toepassingsgebieden

Contacteer ons

Vrijblijvend voor meer info

FORNAX
E-Mail: info@fornax-concrete.be