Betonvloer schuren

Beton heeft heel wat voordelen die steeds meer mensen overtuigen om dit materiaal in hun woning te gebruiken. De enige nadelen misschien zijn dat er na verloop weleens vlekken of oneffenheden durven opduiken. Ondanks deze nadelen zijn ze echter perfect met behulp van betonvloer schuren te behandelen.

Waarom een betonvloer schuren?

Een betonvloer schuren wordt vaak aan het opfrissen van de desbetreffende vloer gelinkt. En hoewel dit waarschijnlijk een van de meest voorkomende redenen is om de schuurborstel boven te halen, zijn er nog tal van andere redenen waarom een betonvloer schuren voor jou de ideale oplossing zou kunnen zijn. Laten we ze even op een rijtje zetten:

De onderliggende betonvloer weer als nieuw te maken

Bij renovatieprojecten zien we vloeren die met oude bekleding bedekt zijn. Denk hierbij aan coatings, vastgelijmde tapijten maar ook aan oude tegelvloeren die we liever kwijt dan rijk zijn. Om met een schone lei of in dit geval een schone vloer van start te kunnen gaan, zit er dan ook niets anders op dan de onderliggende betonvloer weer als nieuw te maken. Het is daar dat een betonvloer schuren handig van pas zal komen. Alle oude lagen verdwijnen als sneeuw voor deze zon en u kunt met een tabula rasa aan uw nieuw vloerproject beginnen.

Herstellen van bestaande vloeren

Het herstellen van bestaande vloeren hoort ook in het rijtje van betonvloer schuren thuis. Versleten vloeren en zelfs vloeren met scheuren krijgen dankzij beton schuren een nieuw leven. De bovenste laag wordt er afgeschuurd waarna de vloer eventueel gepolijst wordt om de vloer weer als nieuw te laten blinken.

Verregende beton

Hoewel beton tot de sterkste en meest weerbestendige materialen ter wereld behoort, kan langdurig wateroverlast op beton tot, wat we noemen, verregende beton leiden. Bij waterschade aan beton gaat de bovenste laag stilletjes aan beginnen verbrokkelen en zijn kracht en egaal oppervlak verliezen. Dankzij betonvloer schuren is het mogelijk om de bovenste beschadigde laag volledig te verwijderen zodat de gezonde beton weer aan het oppervlak verschijnt.

Betonvloer schuren er ook nog om oneffen oppervlakken weer netjes te maken

Tot slot is betonvloer schuren er ook nog om oneffen oppervlakken weer netjes egaal en effen te maken. Ongelijke vloeraansluitingen, ruwe oppervlakken maar ook beschadigde vloeren worden dankzij het beton schuren op professionele wijze aangepakt. Hierdoor krijgt het beton een tweede leven.

Betonvloer schuren moet met zorg aangepakt worden

Een betonvloer schuren is een tijdrovende klus die ook met de nodige zorg moet aangepakt worden. Er komen vaak professionele toestellen aan te pas die best door betonspecialisten bediend worden. Vrijblijvend beroep doen op professionele betonschuurders is voor vele mensen dan ook een must.

Toepassingsgebieden

Contacteer ons

Vrijblijvend voor meer info

FORNAX
E-Mail: info@fornax-concrete.be