Gepolierde beton schuren

Ruwbouw en beton… dat is dikwijls de link die automatisch wordt gemaakt. Maar wist u dat beton ook perfect als afwerkings- en decoratiemateriaal gebruikt kan worden. Gepolierde beton, gepolierde beton schuren of ook wel polybeton genoemd, is in dit geval een keuze die u zou kunnen overwegen. Gepolierde beton schuren zorgt voor een woning die straalt van natuurlijkheid en authenticiteit en is het perfecte materiaal voor zowel moderne woningen en appartementen als voor oudere en zelfs landelijke woningen die een nieuwe uitstraling nodig hebben. Reken daar nog het feit aan toe dat u met gepolierde beton heel wat kanten uit kunt en dat de prijs/kwaliteit moeilijk te evenaren valt en u weet meteen waarom gepolierde beton vandaag de dag vaak de voorkeur op klassieke vloeren krijgt.

Voordelen gepolierde beton schuren

Er zijn tal van voordelen gepolierde beton schuren die in de bouwwereld algemeen erkend worden en duidelijk in de kaart van dit materiaal spelen.

Gepolierde beton een van de goedkoopste materialen op de markt

Allereerst zal het als muziek in de oren klinken dat gepolierde beton een van de goedkoopste materialen op de markt is. Daar heeft de kostprijs van het materiaal niet alleen iets mee te maken, maar ook het feit dat u bijvoorbeeld geen chape nodig heeft zoals bij tegelvloeren en dat het gieten en nadien het gepolierde beton schuren heel wat minder werkuren in beslag neemt dan bijvoorbeeld het leggen van een vloer.

Ruime waaier aan kleuren

Een ruime waaier aan kleuren is het tweede voordeel van gepolierde beton. Door toevoeging van kleurstoffen kan beton in tal van kleuren worden aangeboden. Zo is er altijd wel een betonvloer naar uw smaak en voorkeur.

Onderhoudsvriendelijke karakter en de hygiëne van gepolierde beton

Tot slot lijkt het ons ook de moeite om het onderhoudsvriendelijke karakter en de hygiëne even in de schijnwerpers te plaatsen. Een vloer van gepolierde beton heeft zo goed als geen naden waardoor het onderhoud met speciale producten een fluitje van een cent is. Het duurzame, slijtvaste en stofvrije karakter zal u als muziek in de oren klinken. Geen voegen en naden betekent trouwens ook geen vuil dat tussen de voegen en naden kan komen vast te zitten. Hygiëne ten top dus.

Nadelen gepolierde beton schuren

Het is algemeen geweten dat er weinig nadelen aan gepolierde beton schuren verbonden zijn en de nadelen die er zijn, kunnen dan ook nog eens perfect vermeden of behandeld worden.

Vlekken en dofheid op gepolierde beton opduiken

Zo durven na verloop van tijd weleens vlekken en dofheid op gepolierde beton opduiken. Deze minder aangename karaktertrekjes van het materiaal zien we vooral opduiken op plekken die vaak gebruikt worden. Dofheid en vlekken verwijdert u door het gepolierde beton schuren of door speciaal ontwikkelde producten te gebruiken die de glans van uw vloer in een mum van tijd weer tevoorschijn toveren.

Voldoende meters uitzetvoegen van cruciaal belang

Daarnaast zijn voldoende meters uitzetvoegen van cruciaal belang bij gepolierde betonvloeren. Professionele ondernemingen die gepolierde beton schuren weten perfect waar er uitzetvoegen nodig zijn om barsten of scheuren in de betonvloer te vermijden.

Toepassingsgebieden

Contacteer ons

Vrijblijvend voor meer info

FORNAX
E-Mail: info@fornax-concrete.be