Vochtige vloer van beton

Vochtige vloer van beton

Als je veel last hebt van vochtproblemen met je vloer, dan zou dit kunnen liggen aan de ondervloer die beschadigd is en waardoor grondvocht doorheen kan sijpelen. Veelal gebeurt dit uit ruimte als de kruipruimte of de kelder. Dit zijn ruimtes die laag en onder de grond zijn gelegen en waardoor grondvocht gemakkelijk toegang tot heeft. Enkel je vloer vernieuwen is geen oplossing om van je vochtprobleem af te komen. Je zult de vochtproblemen zelf ook moeten bestrijden, anders blijf je last houden van een vochtige vloer. Als je het vochtprobleem hebt opgelost door middel van bekuiping, injectie of onderkapping, kun je daadwerkelijk met de vloer bezig gaan. Een goede waterdichte betonnen vloer zorgt ervoor dat eventueel vocht niet meer door kan dringen en je geen last meer hebt van een vochtige vloer. Je kunt een betonnen vloer leggen, met daarover een bepaald soort vloerbedekking, maar wist je dat een betonvloer ook als eigenlijke vloerbedekking kan dienen? Dit kan namelijk met gepolierd beton.

Wat is gepolierd beton?

Gepolierd beton is een steeds populairder wordende vloer. Eerst werd het veel toegepast in bedrijfsruimtes en showrooms, maar ook in woningen begint deze vloer razend populair te worden. Het grote voordeel is de flexibiliteit die je met een gepolierde vloer hebt, want de vloer is vrijwel overal te leggen, ook in natte ruimtes, zoals een badkamer. Het pas in vrijwel ieder interieur en je kunt de vloer minder saai maken door er een kleurstof door te laten mengen.

De basis van een gepolierde betonvloer verschilt niet veel met een gewone betonvloer. Het verschil zit hem in de afwerking van de toplaag van de betonvloer. Nadat de lagen beton zijn gestort moet de vloer uitharden, maar nog niet volledig. Het moet net hard genoeg zijn zodat je er overheen kunt lopen. Vervolgens worden en een mengeling van harde kristallen met een kleurpigment op de vloer aangebracht en wordt de vloer bewerkt met een poliermachine. Hierdoor kan er een bepaalde structuur in de beton worden aangebracht, wordt het pigment goed verdeelt en ontstaat er een strak en glad oppervlak.

Waarom gepolierd beton?

Een vloer van gepolierd beton heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en is omdat het beton is, toch niet saai. Dit komt vooral doordat deze vloeren in vrijwel alle kleuren te verkrijgen is. De vloer is volledig waterdicht, zodat nooit meer vochtproblemen en een vochtige vloer hoeft te ondervinden. Daarnaast is het een ijzersterke en duurzame vloer dat veel kan hebben. Niet voor niets wordt gepolierd beton ook buiten gelegd voor terrassen en opritten.

Toepassingsgebieden

Contacteer ons

Vrijblijvend voor meer info

FORNAX
E-Mail: info@fornax-concrete.be