Beton schuren

De verschillende toepassingen van beton schuren

Tientallen jaren van ontwikkeling en onderzoek hebben ervoor gezorgd dat u tegenwoordig alle kanten uit kunt dankzij beton schuren. In functie van de schuurtaak die moet uitgevoerd worden, gaan professionele ondernemingen beroep doen op allerhande diverse machines en technieken die vakkundig worden uitgekozen. Zo bestaan er allerhande methodes om beton te schuren naargelang het oppervlak dat moet aangepakt worden, maar vereist ook gepolierde beton schuren haar eigen aanpak. In elk van de toepassingen wordt er een laagje van het bestaande oppervlak geschaafd met behulp van over het algemeen synthetische diamantkorrels. Op deze manier ontstaat een streeploos oppervlak dat voor zowel ruwbouw als voor de decoratie en afwerking van een woning kan gebruikt worden.

Dankzij de verschillende technieken en gereedschappen kan beton schuren voor de volgende specifieke toepassingen een oplossing bieden:

Het egaal maken van oneffen betonvloeren

Het egaal maken van oneffen betonvloeren. Als betonvloeren pas zijn gegoten of als ze al enkele jaren hebben dienstgedaan in bijvoorbeeld gure weersomstandigheden duiken er oneffenheden in het oppervlak op. De betonvloer schuren kan in dit geval uw vloer van een gloednieuw betonjasje voorzien.

Het opschuren van verregende en verstoffende betonvloeren

Het opschuren van verregende en verstoffende betonvloeren of beton in het algemeen. Of het correct Nederlands is dat laten we nog even in het midden, maar een feit is wel dat beton na lange tijd zonder onderhoud of na veelvuldige blootstelling aan gure weersomstandigheden in verregende of verstoffende beton kan resulteren. Hierbij gaat de toplaag schade vertonen en op sommige plekken zelfs verbrokkelen. Met beton schuren wordt de ongezonde toplaag verwijderd zodat er weer een gezonde en als nieuwe laag bovenaan komt te liggen.

Het verwijderen van tegelresten, lijmresten, hardnekkig vuil

Het verwijderen van tegelresten, lijmresten, hardnekkig vuil,… . Beton schuren is een veelgebruikte techniek bij renovaties om zaken zoals lijmresten, tegelresten en hardnekkig vuil van bijvoorbeeld verbouwingen te verwijderen. De betonvloer wordt volledig proper geschuurd en voorbereid voor nieuw gebruik. Dit kan gepolierde beton schuren zijn, maar dit kan ook de perfecte voorbereiding zijn voor het leggen van een nieuwe vloer.

Het waren al de Romeinen die beseften wat een bijzondere eigenschappen beton had en die verschillende van hun imposante bouwwerken met dit materiaal bouwden. Nu duizenden jaren later zijn de restanten nog steeds te bewonderen. Het geeft maar aan hoe stevig beton wel is en hoe het materiaal perfect de tand des tijds wist te doorstaan. Er is zelfs meer! Beton is tegenwoordig niet meer uit woningen weg te denken. En dan hebben we het niet alleen over de funderingen maar ook over de afwerking binnenshuis. Beton schuren levert namelijk prachtige egale oppervlakken op die perfect kunnen concurreren met andere materialen zoals tegels en parket.

Zowel binnen als buiten betonvloer schuren

Door de kracht en duurzaamheid van beton is het perfect zowel binnen als buiten te gebruiken. Binnen zien we beton steeds vaker als de ideale vloerbedekking opduiken en dit zowel bij landelijke als bij moderne woningen en buiten geeft je betonnen terras dan weer een stijlvolle tint aan uw woning. Dankzij betonvloer schuren wordt het ruwe materiaal in een mum van tijd omgetoverd tot een mooi egaal oppervlak dat bovendien makkelijk te onderhouden is en in vergelijking met andere materialen en vloerbedekkingen een zeer interessante prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Gepolierde beton schuren

Onder de noemer beton schuren valt dus ook gepolierde beton schuren. Gepolierde betonvloeren zijn zowel binnen als buiten een ware meerwaarde voor een onderneming of privé-woning. Groot voordeel van gepolierde beton schuren is de keuze qua kleur, voegen of glans en de mogelijkheid om deze vloeren met andere materialen te combineren zodat u een unieke vloer krijgt die perfect aansluit bij uw wensen en voorkeuren maar ook bij de stijl en afwerking van de rest van de woning. Na het beton schuren is deze vloer trouwens vrij eenvoudig wat betreft onderhoud. Hij blijft sowieso al stofvrij en met wat lauw water en een ph-neutrale natuurlijke zeep laat u hem telkens weer als nieuw blinken. Bovendien zijn er geen of amper voegen of naden aanwezig waardoor vuil zich dus ook niet kan nestelen. Als we zeggen dat een gepolierde betonvloer onderhoudsvriendelijk is dan bedoelen we ook echt onderhoudsvriendelijk.

We hebben zojuist de meest voorkomende toepassingen van beton schuren opgelijst. Staat uw specifieke toepassing er niet bij, aarzel dan niet om contact op te nemen en vrijblijvend informatie in te winnen. De kans is groot dat we u toch nog een handje verder kunnen helpen.

Toepassingsgebieden

Contacteer ons

Vrijblijvend voor meer info

FORNAX
E-Mail: info@fornax-concrete.be